Overvallers Burger City op beelden in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma ’Opsporing Verzocht’ heeft dinsdagavond beelden getoond van twee personen die op 13 mei hebben geprobeerd om snackbar Burger City in Heerhugowaard te overvallen.

De politie had de beelden al enkele maanden geleden vrijgegeven, maar de twee mannen, die het voorzien hadden op de snackbar aan de buitenrand van het winkelcentrum Middenwaard, lopen nog steeds op vrije voeten.

Hamer en mes

Ondanks dat de overvallers een hamer en een mes bij zich hadden, slaagden ze niet in hun missie.

Nadat een van hen met de hamer op de toonbank had geslagen en geld van de eigenaar achter de balie had geëist, gooide deze er een krachtterm uit. Dit maakte blijkbaar zoveel indruk op de overvallers dat ze er meteen vandoor gingen waarbij één van hen zijn mes – met een rood lemmet – liet vallen.

Camera

De twee renden weg in de richting van de Zuidtangent/Schrijverswijk.

Kort voordat de mannen de zaak in liepen, zijn zij vastgelegd op een camera. Hierop is te zien dat de persoon die als eerste in beeld komt, in zijn linkerhand een hamer vast heeft.

De eigenaar van de snackbar schatte de overvallers op nog geen 20 jaar. Ze hadden volgens hem een lichte huidskleur.

De politie hoopt dat er mensen zijn die hen herkennen. Wie het duo herkent of andere informatie heeft over de overval kan contact opnemen met de politie.

Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).