RADIOBERICHT stompetoren feestje

Er komt toch een groter feest voor de opening van het nieuwe stadshart in StompeTOREN. Na de ophef over het annuleren van een groot feest ten faveure van een besloten bestuurdersfeestje, mocht de dorpsraad opnieuw in gesprek met wethouder Elly Konijn. En dat leverde resultaat op. Het KLEINE feestje dat in november zou plaatsvinden is geschrapt en er wordt voor april volgend jaar een groter DORPSFEEST georganiseerd.

 

 

De dorpsrel over de openingsfuif van het nieuwe dorpshart van Stompetoren lijkt voorlopig geluwd. Het grote openingsfeest gaat in de herkansing.

Het feest, zoals Stompetorenaren het graag wilde zien, was tot op het bot uitgekleed. Wat overbleef was een felicitatiedienst in de ochtend voor een paar genodigden. De gewone Stompetorenaar en de dorpsraad leek buiten gesloten.

Die opening zou 19 november zijn. Daar is na ophef een streep doorheen getrokken. Het nieuwe feest staat voor 8 april gepland.

Dan wordt het een feest zoals de dorpsraad van Stompetoren het altijd voor ogen had. Met heel Stompetoren, borrelend het weekeinde in met vervolgens een feestweekeind met toeters, bellen, sport en spel. ,,Het klassieke dorpsgebeuren’’, licht dorpsraadvoorzitter Sylvester Liefting toe.

De dorpsraad was aanvankelijk boos. Het nieuwe dorpshart, met woningen, café, supermarkt en plein, is haar kind. Na een voorgeschiedenis van bijna twintig jaar steggelen en schetsen is het nu eindelijk min of meer af.

Dat verdient een feestje, dacht de dorpsraad al snel. Die wilde toen al een opening met toeters en bellen. Dat regelen bleek niet eenvoudig. Liefting zakte weg in het moeras van regels, vergunningstrajecten en ontwijkend gemeentegedrag.

De dorpsraad was boos. Zo kwam er geen feest voor de Stompetorenaren.

Na veel ophef mocht Liefting op audiëntie bij wethouder Elly Konijn. Uiteindelijk is afgesproken dat april beter is.