RADIO Drugsdealer in rechtszaal aangehouden en naar gevangenis gebracht

De parketpolitie van de rechtbank in Alkmaar heeft woensdag de 28-jarige B. P. uit Alkmaar afgevoerd naar de gevangenis, direct nadat de politierechter uitspraak deed in zijn strafzaak.
P. was eerder uit zijn voorarrest geschorst nadat hij 57 dagen vast had gezeten op verdenking van de handel in cocaïne en heroïne. De Alkmaarder zou vorig jaar met de auto in onder andere Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Castricum drugs aan huis hebben bezorgd. P. verzocht tijdens zijn laatste woord de politierechter expliciet om hem niet opnieuw vast te zetten, omdat hij momenteel druk bezig is met zijn leven weer op de rails krijgen, maar het mocht niet baten.

De Alkmaarder was tijdens zijn politieverhoor niet erg spraakzaam, maar speelde tijdens de behandeling van zijn zaak wel open kaart. P. zei dat hij inderdaad een korte periode in verdovende middelen heeft gehandeld. Maar de periode van 11 juni tot 1 juli waar justitie vanuit gaat, klopt volgens hem niet. Hij zou namelijk in die periode een flinke tijd op vakantie zijn geweest.

Heroïne
De officier van justitie geloofde dat niet op basis van het politierapport en het omvangrijke telefoonboek met bekende verslaafden in de telefoon van de Alkmaarder. Daarnaast werd er in zijn auto 0,8 gram heroïne en 9,2 gram coke gevonden, verpakt in kleine zakjes voor de verkoop. De officier eiste daarom 4 maanden cel waarvan een maand voorwaardelijk.

De advocaat van de Alkmaarder benadrukte dat zijn cliënt schoon schip wil maken, en de zaak zonder zijn bekentenis een stuk moeilijker te bewijzen zou zijn. Hij vroeg daarom om rekening te houden met de situatie van zijn cliënt, die momenteel hard bezig is om een carrière als zelfstandig ondernemer in de bouw op te zetten.

De politierechter ging daar dus niet in mee, maar volgde de strafeis van justitie en hief ook meteen de schorsing van de voorlopige hechtenis op. Daardoor kwam de Alkmaarder meteen weer vast te zitten. P. moet donderdag voor een vergelijkbare zaak voorkomen bij het Hof in Amsterdam.