RADIOBERICHT AZ

AZ kan zich officieel gaan richten op de play-offs voor Europees voetbal. Het werd woensdagavond 2-2 in het eigen AFAS Stadion. Concurrent FC Twente is daardoor niet meer te achterhalen.  Na een sterk begin van het bezoekende FC Utrecht, kwam toch AZ op voorsprong. Vier minuten minuten later werd het zelfs  2-0. Het bezoekende FC Utrecht wist daar in de eerste helft toch een tegendoelpunt tegenover te zetten. De tweede helft kwam moeilijk op gang en AZ leek de wedstrijd te winnen. Maar na een incident waardoor de wedstrijd werd stilgelegd kreeg AZ in de 94e minuut de gelijkmaker om de oren.

A
Het duurde even voordat het duel in de tweede helft op gang kwam. Zo kreeg Hidde ter Avest een grote kopkans. Peter Vindahl kon de bal katachtig keren, waardoor AZ in leven bleef. De Alkmaarders leken met drie punten huiswaarts te keren, totdat de wedstrijd in de 88e minuut werd stilgelegd. Arbiter Jochem Kampuis stuurde beide ploegen naar binnen na herhaaldelijk gooien van voorwerpen op het veld. Hierna lag het spel tien minuten stil.

Henk Veerman kreeg in blessuretijd nog een grote kans, maar uiteindelijk was het Anastasios Douvikas die AZ in diepe rouw dompelde. In de 94e minuut maakte hij alsnog gelijk, waardoor de vierde plek onhaalbaar is.