Dijk en Waard ‘niet blij’ met woonwagenbewoners op parkeerplaats in Sint Pancras

De gemeente Dijk en Waard is er niet blij mee dat meerdere woonwagenbewoners uit protest op een parkeerplaats in Sint Pancras staan. De mensen, die zichzelf woonwagenstrijders noemen, trekken al enkele maanden van plek naar plek om duidelijk te maken dat ze een goede staanplaats voor hun woonwagens willen.

Eerder protesteerden de ‘strijders’ nog alleen in Alkmaar, maar nu staan ze net over de gemeentegrens op de parkeerplaats van het voormalige tuincentrum Overvecht in Sint Pancras. Daarmee lijken de woonwagenbewoners het probleem van Dijk en Waard geworden. “We zijn niet blij met het illegaal betreden van welke locatie dan ook”, zegt een woordvoerder van de gemeente, “Maar we verwachten dat er op korte termijn een oplossing komt van Alkmaar.”

Dat de woonwagenbewoners nu op grondgebied van Dijk en Waard staan betekent niet dat ze Alkmaar achter zich laten. “We hebben een stuk of vijf plekken in Alkmaar in gedachten waar we de komende winter zouden kunnen staan, want het gras word nu een grote modderpoel.”, zo liet een woordvoerder van de groep Alkmaar Centraal weten.