Herinrichting Laat-West in Alkmaar door vrieskou pas eind januari klaar

De herinrichting van de Laat-West in Alkmaar zal niet klaar zijn voor de kerstvakantie. Door de kou kunnen niet alle werkzaamheden worden uitgevoerd. Na eerdere vertraging zou de winkelstraat op vrijdag 23 december helemaal gereed moeten zijn, maar de aannemer heeft tien werkdagen extra nodig. De bestrating langs de gevels is wel voor de kerst afgerond.

De werkzaamheden met natuursteen en cement liggen plat door de lage temperaturen. Volgens de verwachtingen kan er vanaf maandag weer verder gewerkt worden, tot het begin van de bouwvak op 24 december. Op maandag 16 januari wordt het werk tussen de Koorstraat en het Vlaanderhof weer opgepakt en het is dus naar verwachting op vrijdag 27 januari klaar.

Om de winkels en horeca goed bereikbaar te houden, wordt in overleg met vertegenwoordigers van de ondernemers gekeken naar de locatie en breedte van de oversteken en de manier waarop de werkvakken tijdens het kerstreces worden afgezet. Ook wordt met hen overlegd hoe de straat wordt achtergelaten voor het kerstreces. De insteek is zoveel mogelijk op te ruimen.