Tweede sporthal Het Vennewater

Voor de tweede sporthal naast de bestaande op Het Vennewater is een keuze uit drie varianten. Een sobere, eentje met bezoekersruimte en wegrolbare tribunes, en eentje waarin de tweede hal geschikt is voor gymnastiekonderwijs.
De plannen worden behoorlijk concreet, zo bleek maandagavond bij de presentatie van de drie varianten. De ontwikkeling van de door de sportverenigingen zo vurig gewenste tweede hal heeft lang op zich laten wachten; onder andere door een jaarrond flora- en faunaonderzoek. Achteraf bleek dat eigenlijk niet nodig, want in de huidige studies wordt de hal aan de westkant van de huidige bijgebouwd, zodat de bosschages gespaard blijven.

Naast de basisversie kan gekozen worden voor een extra bezoekersruimte met mobiele tribunes en een ruimte om die tribunes te stallen. De hal wordt dan drie meter groter. Als er in de tweede hal ook gymnastiekonderwijs wordt gegeven, worden de kleedkamers wat groter en moet er een extra berging bij komen.

Over het kostenplaatje bleven de aanwezige gemeenteraadsleden nog even in spanning. Dat wordt dinsdag in het college van b en w behandeld. Aanvankelijk was 2,16 miljoen begroot voor de hal, maar het zal niemand verbazen als er ettelijke tonnen bijkomen in verband met gestegen bouwkosten en enkele technische posten waar eerder geen rekening mee was gehouden.

Op het parkeerterrein kunnen nog twintig plaatsen bijkomen; dat gaat dan wel ten koste van het voetpad dat er nu nog tussendoor loopt. Het skatepark kan aan de zuidkant van het parkeerterrein komen. Voor de entree, die waarschijnlijk opgeknapt wordt, is een soort openbare buitenruimte voorzien met sporttoestellen. De afvalbrengplaats zou verhuizen naar het parkeerterrein aan de Vennewatersweg.

Als alles meezit, kan de sporthal eind 2024 klaar zijn.