J.S. uit Heerhugowaard hoeft cel niet in voor mishandelen Alkmaarse horecabeveiliger

De 34-jarige J. S. uit Heerhugowaard is schuldig verklaard aan het mishandelen van een beveiliger op 4 december in Alkmaar, maar hij komt er vanaf met een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Hij hoeft dus niet te zitten, zolang hij niet weer over de schreef gaat.

S. kreeg tijdens een stapavond ruzie en ging daarna in gevecht met een beveiliger van een café.  Toen de politie hem oppakte weigerde hij mee te werken aan een blaastest. Het was de eerste keer sinds langere tijd dat hij met politie en justitie in aanraking kwam

De officier van justitie had drie weken onvoorwaardelijk geëist.

De advocaat van S. vroeg om die celstraf in dat geval voorwaardelijk op te leggen. S. heeft een behoorlijk strafblad, maar is nu al langere tijd niet met politie en justitie in aanraking gekomen.

Dit keer maakte hij volgens zijn advocaat een uitglijder omdat hij voor het eerst in lange tijd weer eens naar het café was gegaan en te veel had gedronken. Ze vroeg de politierechter om het niet als een structureel probleem te zien, maar een vervelend incident.

De politierechter volgde zowel de officier als de advocaat niet, en besloot in haar vonnis een nog lagere straf op te leggen, van 2 weken geheel voorwaardelijke celstraf.