RADIO toiletten Heiloo

Er komt een onderzoek naar openbare toiletten in de dorpscentra van Heiloo. De gemeenteraad wil dat in elk geval rond het Looplein en het Stationsplein wordt gekeken naar geschikte locaties.

Het was een voorstel van Heiloo-2000, de grootste partij in de raad. Schone en toegankelijke openbare toiletten zijn van cruciaal belang voor mensen met verschillende aandoeningen, zo stelt raadslid Marlies van Heusden in het voorstel. ,,Mensen durven regelmatig de deur niet uit te gaan omdat ze niet zeker zijn van een toilet in de buurt.’’

Daarom zouden in elk geval in de twee belangrijkste centra in het dorp openbare toiletten moeten komen. De Maag Lever Darmstichting en de ondernemers zouden betrokken moeten worden bij het plan. De wc’s zouden moeten worden opgenomen in de ’Hoge Nood app’ van enkele gezondheidsorganisaties.

Verbouwing

De meeste partijen in de gemeneteraad van Heiloo vonden het wel een goed idee. Mieke Beemsterboer van Heiloo Lokaal suggereerde om zo’n openbaar toilet meteen mee te nemen bij de verbouwing van het nieuwe gemeentehuis in het Stationscentrum.

 

Edith de Jong van GBH merkte op dat er al eens een openbaar toilet in de Hema in winkelcentrum ’t Loo is geweest. ,,Dat was geen succes.’’ Ook VVD en D66 stonden niet te springen. ,,Wij als liberalen vragen ons af of dit niet in eerste instantie iets is wat de ondernemers zouden moeten regelen’’, zei René van Splunteren van de VVD. Maar de meerderheid van de raad droeg het college op, de toiletten te onderzoeken.