Weer twee rood-witte paaltjes in Heiloo gestolen

FOUTE FOTO Opnieuw zijn fietspaaltjes gestolen in Heiloo. Deze keer verdwenen twee rood-witte paaltjes van de kruising van de Nicolaas Blokkerlaan en de Krommelaan. Een paar jaar geleden werden zes paaltjes weggehaald van sluiproutes. Kort na oud en nieuw werden de paaltjes bij een boom gezet, met een tekst over goede voornemens. De gemeente heeft aangifte gedaan van de recente diefstal en hoopt de twee paaltjes ook weer terug te krijgen.

De gemeente heeft aangifte van diefstal gedaan.

Er worden fietspad-paaltjes gestolen in Heiloo en dat is niet voor het eerst. De gemeente doet aangifte

In de nieuwe wijk Zuiderloo in Heiloo zijn onlangs twee fietspaaltjes gestolen, en da’s niet voor het eerst. De gemeente Heiloo heeft aangifte gedaan van diefstal.

Dat meldt de gemeente in een nieuwsbrief voor de wijk. De rood-witte paaltjes stonden op de kruising van de Nicolaas Blokkerlaan en de Krommelaan en waren bedoeld om te voorkomen dat autoverkeer gebruikt maakt van fietsverbindingen in de wijk.

De gemeente verzoekt de dader om de paaltjes, desnoods anoniem, terug te leggen bij de plek waar ze vandaan komen.

Heiloo heeft een geschiedenis met dit soort paaltjes. Een paar jaar geleden werden regelmatig paaltjes die bedoeld waren om sluipverkeer te voorkomen of om vrachtverkeer te weren weggehaald. Dat was ook aan de zuidkant van het dorp, aan de Zevenhuizerlaan en de Hoogeweg. Op de laatste straat stonden de paaltjes zo dicht bij elkaar, dat ook automobilisten in personenauto’s er niet meer door durfden.

Vlak na nieuwjaar werden toen zes paaltjes, vastgebonden aan een boom op de hoek van beide wegen, teruggegeven aan de gemeente. Ze waren voorzien van een nieuwjaarswens.