Tweede participatieavond over aanleg Energieroute langs A9

Voor de aanleg van de Energieroute Noord-Holland langs de A9 wordt een tweede bewonersavond georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt verteld wat er met de inbreng uit de eerste bijeenkomst is gedaan en welke keuzes zijn gemaakt. Ook wordt zicht gegeven op de vervolgstappen. De info-avond is donderdagavond 28 september in Hotel  Van der Valk Akersloot langs de snelweg.

De Energieroute Noord-Holland is een plan om duurzame energie op te wekken langs de snelwegen in de provincie. Het plan komt voort uit het programma Opwek van Energie op Rijksgronden (OER) en is een samenwerking van Rijkswaterstaat, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Rijksvastgoedbedrijf, netbeheerder Liander, de provincie en twaalf gemeenten waaronder Alkmaar en Heiloo.

Voor wat betreft duurzame stroomwinning langs de A9 ontwierp landschapsarchitectenbureau Feddes/Olthof diverse varianten. In juni werd hierover een eerste bijeenkomst gehouden. Zo’n 125 belangstellenden waren aanwezig en namen plaats aan diverse tafels om mee te denken over de verdere uitwerking.

De vervolgbijeenkomst op 28 september begint om 19:30 uur, met inloop vanaf 19:00 uur. Inwoners van Heiloo kunnen zich aanmelden via ikdenkmeeoverheiloo.nl.