Veiligheidsregio gaat niet meer verwijzen naar X

De veiligheidsregio gaat niet meer verwijzen naar X. De afgelopen jaren zette Veiligheidsregio Noord-Holland Noord social media platform Twitter, tegenwoordig X, in om actuele informatie over incidenten te delen. Volgens de veiligheidsregio is het platform na de overname van Elon Musk ‘niet altijd meer betrouwbaar’.

In een verklaring stelt de veiligheidsregio dat niet alle berichten zichtbaar waren voor mensen die geen account hebben. Volgens de veiligheidsregio is er versneld gekozen voor een nieuwe werkwijze rond de crisiscommunicatie. “Inmiddels is er een werkwijze vastgesteld. Uitgangspunt is dat we bij een incident communiceren via onze website. We gebruiken sociale mediakanalen om door te verwijzen naar de incidentinformatie op onze website.”

Belangrijk is dat met deze nieuwe werkwijze van informeren van inwoners via ons eigen website meer stabiliteit is gecreƫerd, omdat wij niet meer volledig afhankelijk zijn van sociale media voor delen van informatie tijdens incidenten en crises.

Veiligheidsregio:

Waarom geen Facebook Insta

Recente berichten niet meer bovenaan te zien, nut noodzaak plaatsen op X

 

Politie

reactie