RADIO 130 abri’s Alkmaar

Alkmaar krijgt 130 nieuwe abri’s. Het bijzondere daar aan is dat al deze abri’s een soort tuintje op het dak krijgen. De bedoeling is dat de groene daken de biodiversiteit bevorderen. De daken moeten aantrekkelijke plekken worden voor bijvoorbeeld wilde bijen, zweefvliegen en vlinders. Bijkomend voordeel is dat een groen dak fijnstof afvangt en regenwater vasthoudt.

 

(wachthuisjes/bushokjes) in de stad krijgen een tuintje op het dak! Het bedrijf Global Media – verantwoordelijk voor de abri’s in de stad – gaat de komende periode aan de slag met het plaatsen van de abri’s met groene daken, in opdracht van de gemeente Alkmaar. De abri’s gaan al zo veel mogelijk op in de omgeving door de transparante wanden, maar nu worden de nieuwe abri’s ook nog voorzien van een groen dak. Wethouder Anjo van de Ven opent morgenochtend officieel de eerste groene abri.

 

De groene daken zullen de biodiversiteit bevorderen – het zijn aantrekkelijke plekken voor bijvoorbeeld wilde bijen, zweefvliegen en vlinders. Daarnaast vangt een groen dak fijnstof af en houdt het regenwater vast. En extra fijn in de stad; vanuit etagewoningen heb je uitzicht op een gezellige minituin.

 

Een heugelijk momentje voor de stad dus – de start van dit project. Ook zal het een leuk fotomoment worden.

 

Ik nodig jullie van harte uit om langs te komen. Zou je het willen laten weten als je langskomt? Dan hou ik daar rekening mee.

Ik trakteer op een warm kopje koffie na afloop bij het Amrath Hotel (hopelijk valt het weer mee!). Er is daar ook nog (enigszins kort – i.v.m. andere afspraak om 09:50) de tijd om wethouder Van de Ven een aantal vragen te stellen.