RADIO Houdt de kerken open đź—“

Actiecomité ’Houd de kerken open!’ reist dit weekend met 550 mensen naar Haarlem. Ook uit Heerhugowaard De Noord en ’t Kruis vertrekken volle bussen naar het bisdom Haarlem-Amsterdam. De parochianen willen daar hun stem laten horen. De aankondiging dat 136 van de 164 kerken in Noord-Holland uiteindelijk moeten sluiten heeft bij veel gelovigen voor grote onrust gezorgd.

Tien bussen met verontruste en strijdbare rooms-katholieken reizen zondag af naar Haarlem.

Actiecomité ’Houd de kerken open!’ heeft volgens voorzitter Jaap Braakman uit Hoogkarspel 550 aanmeldingen ontvangen van parochianen die hun stem willen laten horen bij het bisdom Haarlem-Amsterdam. Vooral uit dorpen als Hoogkarspel, Grootebroek, Zwaagdijk-Oost, Tuitjenhorn en Heerhugowaard De Noord en ’t Kruis vertrekken volle bussen.

De aankondiging van bisschop Jan Hendriks vorig jaar dat van de 164 kerken in Noord-Holland er uiteindelijk 136 moeten sluiten heeft bij veel gelovigen voor grote onrust gezorgd. In de Bavokathedraal zullen Braakman en de kerkvorst de bezoekers toespreken. Daarna zal eerstgenoemde de petitie ’Houd de kerken open!’ overhandigen aan de bisschop. Die is inmiddels meer dan 850 keer ondertekend.

Parochianen kunnen meedoen aan de zogeheten ’7-Ronden-loop’ om de kathedraal. Deze refereert aan de belegering van Jericho, de eerste stad in het Beloofde Land. Het programma start rond half twee.

van tot
Gepland nieuws algemeen