RADIO snellader zwaartransport

Bedrijventerrein Boekelermeer krijgt een snellader voor zwaartransport. Het is een initiatief van Next Mobilty, dat een netwerk van 8 snelladers in Noord Holland wil uitrollen,. Electrische trucks en bussen kunnen vaak niet terecht bij de  openbare snellaadlocaties omdat daar niet genoeg ruimte is, de luifel te laag is of de ondergrond onvoldoende draagkracht heeft.

 

NXT Mobility realiseert nog dit jaar een netwerk van 8 snelladers voor zwaartransport op strategische locaties in Noord-Holland, waarvan één in de Boelermeer. Het initiatief is onderdeel van een bredere visie op duurzame mobiliteit, waarmee GP Groot uit Heiloo met haar NXT Mobility concept inspeelt op de toenemende vraag naar elektrische zwaartransportoplossingen.

E-trucks en bestelbussen kunnen op dit moment bij de meeste openbare snellaadlocaties niet terecht vanwege de beperkte ruimte, te lage luifelhoogte of onvoldoende draagkracht van de ondergrond. Daarom richt NXT Mobility zich samen met 50five, als een van de weinige in Nederland, naast personenvoertuigen ook specifiek op laadfaciliteiten voor e-trucks en bestelbussen.