RADIO: Dijk en Waard investeert niet in horeca

Gemeente Dijk en Waard gaat niet investeren in uitgaansgelegenheden voor jongeren. Dat laat het college van B&W in een reactie op vragen van de fractie van BVNL. Volgens fractievoorzitter Carmen Bosscher geven veel jongeren aan dat er in de gemeente te weinig plekken zijn om samen te komen. Het college stelt dat er afspraken zijn met onder andere MET Welzijn en culturele centra, maar dat het verder aan de vrije markt is. Wel houdt de gemeente een onderzoek naar waar jongeren behoefte aan hebben.

 

Vanuit MET Welzijn loopt er momenteel een onderzoek naar waar de jongeren op dit vlak behoefte aan hebben. Ook zal er in november al een 18min-feest plaatsvinden in jongerencentrum Kompleks in Heerhugowaard.

Het college geeft aan en meerwaarde en het belang in te zien van passende uitgaansgelegenheden voor jongeren. Maar op de vraag van Bosscher of het college bereid is om investeringen te doen en gesprekken te voeren met potentiële uitbaters van dit soort voorzieningen, is het antwoord ’nee’. Volgens het college past dit immers niet binnen het beleid en de geldende regelgeving. ’Het aanbieden van uitgaansgelegenheden is namelijk aan de markt en niet aan de (lokale) overheid.’

Wel kunnen organisatoren van activiteiten voor jongeren in aanmerking komen als de activiteiten passen binnen het beleid van de gemeente. Er zijn overigens al afspraken met MET Welzijn, jongerencentra en Cool Kunst en Cultuur over het aanbieden van activiteiten voor jongeren.