RADIO voedselbank

De jaarlijkse open dag in de loods van de Alkmaarse voedselbank aan de Pettemerstraat is een groot succes geworden en heeft naar schatting duizenden euro’s opgehaald. En daar is de voedselbank blij mee. Het geld is hard nodig omdat er een nieuwe vrachtwagen nodig is en de feestmaand december er weer aan komt.

Play Video
Drukte tijdens open dag Voedselbank Alkmaar – NH Nieuws

De open dag van de voedselbank is een jaarlijks terugkerend evenement. Behalve om het grote publiek te informeren over de voedselbank én om vrijwilligers te werven, wordt de dag ook gebruikt om sponsors te werven.

Of dat laatste is gelukt is nog de vraag, maar de honderden bezoekers hebben in ieder geval een bedrag bij elkaar gebracht dat de stichting weer wat financiële ademruimte geeft.

“De opkomst is nog nooit zo groot geweest” vertelt Mickey van Dijke van de voedselbank. “Ik heb er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen en kanalen te informeren over deze open dag.”

Vrijwilliger worden
Een stel uit Schoorl laat weten over deze open dag gehoord te hebben op NH Radio en daarom hadden besloten een kijkje te gaan nemen. “Ik ben voornemens om vrijwilliger te worden bij de Voedselbank. Ik doe al vrijwilligerswerk maar er kan nog wel wat bij” vertelt de vrouw van het stel. “Ik zie om me heen dat steeds meer mensen met een baan het moeilijk hebben, daarom is de voedselbank zo belangrijk en is er steeds meer steun nodig” vertelt de man.

Lees ook