RADIO inbraken kringloopboulevard

Bij vier bedrijven op de kringloopboulevard aan de Alkmaarse Zijperstraat zijn pogingen gedaan om in te breken. Bij de Blankhouten meubelmarkt lukte het de inbrekers om binnen te komen door de deur in te trappen. Een grote ravage was het gevolg en de kassa, de fooienpot en een collectebus voor KiKa zijn leeggehaald.

moesten het ontgelden. Vrijdag- op zaterdagnacht zijn er meerdere (pogingen tot) inbraken gepleegd aan de Zijperstraat. „Laptops en gereedschap lieten ze staan, maar zelfs de fooienpot waar met grote letters ’Hier uw KiKa-bijdrage’ opstaat is leeggeroofd.”
Het was schrikken voor Derk Jan en Yvonne Bos toen zij zaterdagochtend bij hun bedrijf Blankhouten Meubelmarkt aan de Zijperstraat aankwamen. „De deur was volledig uitgetrapt. Toen ik binnenkwam, lag het hele kantoor overhoop”, vertelt Derk Jan.

Hoe Derk Jan en Yvonne de deur zaterdagochtend aantroffen.
Hoe Derk Jan en Yvonne de deur zaterdagochtend aantroffen.
© Foto aangeleverd

Hij zit achter zijn laptop in een opgeruimd kantoor. „Ik ben nu aangifte aan het doen”, zegt hij. „Vanmorgen is de deur gemaakt en zijn we bezig geweest met opruimen. Het was zo’n puinhoop.”

Vriesvak en stofzuiger
„Weet je wat ze zelfs hebben opengetrokken? De laden van het vriesvak in de koelkast en de vuilcontainer van de stofzuiger”, zegt Yvonne.

De buit? „Dertig euro contant geld uit de kassa”, zegt Derk Jan. „Laptops en gereedschap lieten ze staan, maar zelfs de fooienpot waar met grote letters ’Hier uw KiKa-bijdrage’ opstaat is leeggeroofd.”

Yvonne: „Ik denk dat het junkies waren, op zoek naar geld.”

Angstig zijn de ondernemers niet door de inbraak. „Meer boos”, zegt Yvonne. „Kom niet met je gore poten aan mijn spullen.”

Schade
Een paar meter verderop staat Pieter Bijl, bestuurslid van Stichting KOOK Alkmaar, met een boormachine in zijn hand bij de deur van de gelijknamige kringloopwinkel. „Bij KOOK is het niet gelukt om in te breken. De deur heeft wel schade.”