Hij komt, hij komt: intocht Sinterklaas op zaterdag 18 november 🗓

De stoomboot is klaar voor vertrek, de kinderhartjes beginnen al weer sneller te kloppen: Sinterklaas komt er weer aan. In Alkmaar wordt de goedheiligman op zaterdag 18 november feestelijk welkom geheten.  Uiteraard is de burgemeester daar ook weer bij. Traditiegetrouw is de intocht op drie plekken.

Eerst komt Sinterklaas aan in de oude binnenstad, met de boot. Dat is om 13:00. Nadat de goedheiligman voet op Alkmaarse bodem heeft gezet volgt een tour door de binnenstad, waar de Sint en zijn pieten kunnen rekenen op een gekrioel van enthousiaste kinderen. De burgemeester zal Sinterklaas gezelschap houden tijdens deze tocht door de smalle Alkmaarse straatjes.

Later die middag volgt de intocht in De Mare. Daar zal Sinterklaas met de bus naartoe gaan. Als de kinderen in De Mare de Sint en zijn gevolg begroet hebben volgt nog de intocht in winkelcentrum De Hoef. De kindervriend blijft nog in het land tot de vroege morgen van woensdag 6 december, de dag die volgt op het ‘heerlijk avondje’ vol snoepgoed en cadeaus.

Gepland ingezonden