Radio De Rijp tv opnamen Het verhaal van Nederland

De Rijp komt prominent in beeld tijdens nieuwe seizoen van ‘Het verhaal van Nederland’ met presentator Daan Schuurmans. Dinsdag werden in het pittoreske centrum gefilmd voor de historische docudramaserie. Voor de opnamen was alles wat niet in de periode van de opnamen thuishoort weggehaald of verhuld. De omgeving was afgezet om geheim te houden waar precies aandacht aan worden besteed.

Het schilderachtige dorpshart van De Rijp is afgesloten en pottenkijkers worden weggestuurd. De crew van de televisieploeg wil voorkomen dat uitlekt waar hier opnames van worden gemaakt.

De dorpelingen weten hoe het zit. Er worden opnames gemaakt van een nieuwe serie van ‘Het verhaal van Nederland’. Daan Schuurmans zal de kijkers straks weer leiden langs de verschillende thema’s in de geschiedenis van Nederland. ,,Ik heb hem hier net langs zien lopen”, zegt een medewerkster van slagerij ‘t Rijpervlees. De 17e-eeuwse gevels van het walvisvaardersdorp vormen met perfecte decor en alles wat aan de moderne tijd herinnert is voor dit doel uit het straatbeeld verwijderd.