RADIO: 8.000 euro voor Jeugdfonds Sport en Cultuur

Reint en Jo Mellema hebben met het boek ’De Waard Verklaard’  8.000 euro ingezameld voor Stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur. In het boek gaat Reint , die 40 jaar ambtenaar was in de gemeente, in op de snelle groei van Heerhugowaard. Hij en Jo kozen het Jeugdfonds als goede doel omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen zich sportief en cultureel kunnen ontwikkelen. Maandag overhandigden ze een symbolische cheque bij de Bruna-winkel.

 

In De Waard Verklaard, beschrijft oud-ambtenaar Reint Mellema hoe het arme dorp Heerhugowaard razendsnel uitgroeide tot een stad met zestigduizend inwoners. Mellema werkte in totaal veertig jaar voor de gemeente, waarvan 25 jaar als stedenbouwkundig beleidsmedewerker. In juni reikte oud-burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard het eerste exemplaar van het boek uit aan burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard.

Reint en Jo Mellema hebben er bewust voor gekozen om de opbrengsten uit te keren aan de Stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur. ,,Wij vinden het erg dat in deze tijd van toenemende armoede en polarisatie er kinderen zijn die niet de gelegenheid krijgen om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. De samenleving heeft nu en in de toekomst mensen nodig met talent en passie”, aldus Reint Mellema.

Het jeugdfonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld en in sommige gevallen ook benodigdheden als voetbalkleding of dansschoenen.