RADIO muziek- en dansschool Heiloo

De Muziek- en Dansschool Heiloo trekt tijdelijk in het oude Villa gedeelte van het gemeentehuis. Het huidige onderkomen wordt vanaf januari flink verbouwd. Dat duurt tot augustus volgend jaar en al die tijd is het pand dus niet beschikbaar. De muziekschool zal de kleinere ruimtes in het villagedeelte gaan gebruiken. Bij juist gebruik zou dat geen geluidsoverlast moeten geven.

 

De verhuizing was al min of meer aangekondigd en is nu bevestigd door de gemeente. De verbouwing van het pand aan Het Veld begint in de tweede week van januari. De muziekschool zal vanaf 4 januari het gemeentehuis huren.

Het gaat om de oude villa uit 1927. De Muziek- en Dansschool kan daar de kleinere ruimtes gebruiken voor lessen. Die vinden hoofdzakelijk doordeweeks na schooltijd en in het weekend plaats, aldus de gemeente. Uit geluidsonderzoek blijkt dat bij een slimme indeling van de ruimtes geen overschrijding van de geluidsnormen plaatsvindt.

Oekraïners
In de moderne vleugel van het gemeente, de zuidkant, zijn tijdelijk tientallen Oekraïners gehuisvest. Tussen die vleugel en de villa uit 1927 zitten nog een paar verbindende gebouwen.

Zie ook: Zo wonen de Oekraïners straks in het gemeentehuis van Heiloo, een kijkje in het verbouwde gemeentehuis

De gemeentediensten zelf (het bestuur, baliemedewerkers, het Sociaal Team en de politie) verhuizen volgens de huidige planning in de Kerstvakantie naar het dan inmiddels verbouwde pand aan de Stationsweg, waar ze een gebouw delen met de bibliotheek.

Zie ook: Binnengluren in het nieuwe gemeentehuis van Heiloo met leescafé, politie en raadszaal: het wordt nog verrassend groot

Terugverhuizen
De tijdelijke verhuur aan de Muziek- en Dansschool zal voortduren tot ze weer terugverhuizen naar hun verbouwde pand. Vooralsnog is de verwachting dat dit eind augustus 2024 zal zijn.