Filmhuis Schoorl speelt Tous les soleils, Stand by me en Notting Hill đź—“

Filmhuis Schoorl doet het in december iets rustiger aan met bij elkaar drie films. Vrijdag 1 december draait in Dorpscentrum De Blinkerd de film ‘Tous les soleils’ uit 2011 en vrijdag 22 december wordt Notting Hill uit 1999 vertoond. In het FilmcafĂ© van woensdag 20 december is ‘Stand by me’ uit 1986 te zien. Op de vrijdagen 8 en 15 december zijn er geen filmvoorstellingen.

Tous les soleils is een Franse tragikomedie van schrijver/regisseur Philippe Claudel en gaat over Alessandro, een Italiaanse professor in de barokmuziek. Hij woont in Strasbourg met zijn dochter Irina en zijn broer Crampone, een excentrieke anarchist die herhaaldelijk heeft verzocht om een vluchtelingenstatus, sinds Berlusconi aan de macht kwam. Alessandro’s liefdesleven schiet erbij in doordat hij ook zijn broer probeert op te voeden, en hij heeft een goede groep vrienden. Wanneer zijn dochter voor het eerst verliefd wordt verandert zijn leven onverwachts dramatisch. Tous les Soleils begint om 20:00 uur

Stand by Me is een misdaaddrama van regisseur Rob Reiner, met acteurs Wil Wheaton en River Phoenix, en staat achtste in de Top 50 beste roadmoviefilms aller tijden. Het is een ontroerende verfilming van een niet-griezelig verhaal van Stephen King. Al een hele tijd wordt Ray uit het plaatsje Castle Rock vermist. Als de jonge Vern dan via zijn broer hoort dat Ray dood is en waar zijn lichaam is, gaat hij samen met zijn vrienden op zoek. Stand by Me begint om 14:00 uur.

En dan tot slot de romcom Notting Hill van Roger Michell met natuurlijk Julia Roberts en  Hugh Grant. De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar hun relatie gaat allesbehalve over rozen. Notting Hill begint om 20:00 uur.

Filmhuis Schoorl vertoont normaal gesproken iedere vrijdag en iedere derde woensdag van de maand films. Kosten zijn respectievelijk 9,50 en 7,50 euro. Reserveren en meer info op filmhuisschoorl.nl.

Gepland kunst & cultuur ingezonden