RADIO: Autoinbraken regio

In de eerste tien maanden van het jaar werden binnen regio Alkmaar rond 290 auto-inbraken gepleegd. Iets meer dan de helft van die inbraken vond plaats in gemeente Alkmaar en ruim een derde in Dijk en Waard. Bergen en Heiloo kwamen beide uit op 18 inbraken. Terwijl in het algemeen het aantal auto-inbraken steeg, was dat voor Heiloo juist een afname.

 

In 2023 zijn er in Noord-Holland al meer dan 8.500 auto-inbraken geweest, waarmee de provincie bijna een kwart van alle auto-inbraken in Nederland vertegenwoordigt.

Vooral in Amsterdam, Haarlem, en Haarlemmermeer zijn veel slachtoffers gevallen.

In Heiloo zijn er 18 auto-inbraken geweest in de afgelopen 10 maanden, Alkmaar 166, Bergen 18, Dijk&Waard 86.  November blijkt de piekmaand voor auto-inbraken te zijn.

Het aantal inbraken in Noord-Holland is gestegen ten opzichte van vorig jaar, met een toename van 7,6% in de periode van januari tot en met oktober, In Heiloo en Castricum is het gedaald met 10%.

Independer adviseert inwoners van gebieden met veel inbraken om hun autoverzekering aan te passen, omdat bij een auto-inbraak alleen de verzekeraar uitkeert als men WA Plus of All Risk verzekerd is.