Sopraan Johannette Zomer en verhalenverteller Peter Lusse met ‘It must be Christmas’ in Slotkapel 🗓

Johannette Zomer en Peter Lusse komen dinsdag 19 december naar de Slotkapel in Egmond aan den Hoef met hun kerstvoorstelling ‘It must be Christmas’. De sopraan en de acteur/cabaretier brengen liederen, kerstherinneringen en een ontspoord kerstverhaal. Ze worden ondersteund door Mike Fentross met zijn theorbe en barokgitaar en Adrián van der Spoel met zijn zang, barokgitaar en slaginstrumenten. Basklarinettist Maarten Ornstein heeft zich voor de gelegenheid bij het ensemble aangesloten.

Volgens goede Engelse traditie opent Johannette Zomer de zowel feestelijke als ontroerende voorstelling met Once in Royal David’s City, om daarna via prachtige kerstliederen uit alle windstreken uit te komen in Amerika en daar tijdens de slotmedley met onder meer Bing Crosby van een ‘White Christmas’ te dromen. Ook staan er instrumentale Roemeense kerstliedjes van Béla Bartók en het Weihnachtlisches Wiegenlied van Arvo Pärt op het programma.

Maarten Ornstein werd bereid gevonden om mee te doen aan de kerstvoorstelling. Johannette Zomer: “Hij geeft met de klank van zijn instrument een geheel nieuwe kleur en sfeer aan kerst. Ook heeft Maarten een vrijere rol en zal hij veel improviseren.” Peter Lusse neemt het publiek mee naar zijn kindertijd en vertelt over zijn herinneringen aan de kerststal, die jaarlijks bij hem thuis werd opgebouwd. Ook deelt hij op niet mis te verstane wijze waarom hij zo een hekel heeft aan de kerstman en vertelt hij zijn eigen tamelijk ontspoorde versie van het Bijbelse kerstverhaal.

‘It must be Christmas’ begint om 20:00 uur. Kaarten à 20 euro zijn te reserveren via klassiekemuziek.nl. (foto: Patrick van Gemert)

Gepland kunst & cultuur ingezonden