RADIO: gedenkplaats bij Baansingel voor dode Fries

Nabestaanden van de jongeman aan de Baansingel in Alkmaar om het leven kwam hebben een gedenkplaats ingericht. De 18-jarige jongen uit Friesland zou woensdag om het leven zijn gebracht tijdens een ruzie over drugs, en daarbij zouden schoten zijn gelost. Op de hoek van de Baansingel staan kaarsen en er liggen bloemen en kaarten. Het onderzoek naar zijn dood loopt nog en de politie laat er weinig over los.

 

Monument voor achttienjarige jongen die om het leven kwam door drugsruzie

Op de plek waar de achttienjarige jongen woensdag vermoord is, ontstaat een monument. Bloemen en kaarten liggen op het hoekje van een appartementencomplex aan de Baansingel.
De achttienjarige jongen kwam bij een schietpartij op woensdag om het leven. Op dit moment heeft het alle schijn van een drugsruzie. Een 58-jarige Alkmaarder is als verdachte aangehouden.

Lees ook: 18-jarige jongen dood gevonden in achtertuin aan de Baansingel in Alkmaar. ‘Bij iedereen in de buurt is bekend dat er in drugs wordt gehandeld’

De buurt was opgeschrikt. Zo hoorden omstanders de schoten en het geschreeuw.

Daarna zag jan en allemaal de jongen in het bloed liggen, want filmpjes daarvan deden de ronde.

Zowel de politie als nabestaanden roept op om die filmpjes niet te delen.

Volgens omwonenden wordt er flink in drugs gehandeld aan de Baansingel. Het kan er zo guur zijn dat het te eng is om de vuilniszakken weg te brengen in het donker.

Lees ook: De verpaupering van een vergeten woonblok aan de Baansingel in Alkmaar. Drugsmoord, achterstallig onderhoud en gluurbuur

De politie is overigens terughoudend als het gaat om de sfeer aan de Baansingel. ,,Er zijn meldingen geweest op het gebied jeugdoverlast, dronkenschap en drugsgebruik”, zei een woordvoerder deze week. Specifiekere informatie wordt niet gedeeld. Dat kan naar daders en slachtoffers leiden.