RADIO: BIZ Bergen

Het centrum van Bergen krijgt een Bedrijven Investerings Zone, een BIZ. De ondernemers binnen zo’n zone betalen gezamenlijk de voorzieningen en activiteiten en profiteren daar ook allemaal van. Binnen de gemeente Bergen hebben Egmond en Schoorl al een BIZ, daar komt het centrumgebied dus per 1 januari bij.

 

In een peiling in november bracht 61 procent van de ondernemers hun stem uit en 71 procent daarvan was voor de oprichting van een BIZ, meldt de gemeente Bergen. „Daarmee is er voldoende draagvlak onder de ondernemers. Per 1 januari 2024 gaat de BIZ van start voor een economisch vitaal, en aantrekkelijk centrumgebied.”

Daarvoor is een plan opgesteld.

Marketing

Voorzitter en initiatiefnemer Steef van Leeuwen van De Taverne is blij dat na Egmond en Schoorl er ook in Bergen een BIZ komt. „We worden de grootste BIZ in de gemeente en kunnen via gezamenlijke marketing, evenementen en activiteiten Bergen nog aantrekkelijker maken voor onze inwoners en bezoekers.”

Ook Wethouder Marco Wiesehahn van economische zaken is er blij mee. „Het is supermooi dat deze BIZ kan optreden namens de ondernemers in Bergen Centrum en als gesprekspartner kan dienen voor de gemeente. Nu kunnen we aan de slag.”