RADIO Gasveld Middelie

De komende jaren wordt meer aardgasuit veld Middelie gehaald. De putten blijven ook LANGER open dan gepland. De grootste boorput van het gasveld ligt naast de A7, maar er liggen kleindere putten onder Schermerhorn, Beemster en Grootschermer. Er zijn honderden bezwaren ingediend tegen het plan. Ook de provincie Noord-Holland ziet het niet zitten, maar die bezwaren zijn door de staatssecretaris terzijde geschoven.

 

Er kwamen enkele honderden bezwaren binnen tegen het plan, onder meer van de gemeente Purmerend en van de provincie Noord-Holland, maar die worden door staatssecretaris Hans Vijlbrief aan zijn laars gelapt.
Bezwaarmakers werden woensdag op de hoogte gebracht van het besluit van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. ,,Dit betekent dat de staatssecretaris heeft ingestemd met een verlenging van de productieduur tot en met 2035 en een verhoging van het productievolume uit de gasvelden Middelie, Rustenburg en Westbeemster.’’

Gasveld Middelie is het grootste van de drie, met een boorput naast de A7 ter hoogte van Noordbeemster. Het aardgasveld strekt zich uit van Rustenburg langs Schermerhorn, Avenhorn en Oosthuizen tot bijna de stadsgrenzen van Edam. Het kleiner veld Rustenburg ligt grotendeels onder Schermerhorn, gasveld Westbeemster is iets groter en loopt onder de Beemster en Grootschermer.