RADIO: betonblokkensoap

De zogenoemde ‘Bergense betonblokkensoap’ heeft een vervolg gekregen. Naast het Harmoniegebouw lagen betonblokken die de doorgang blokkeerden voor het garagebedrijf erachter, maar was het veldje bij het gebouw ook niet meer bereikbaar. Harmonieleden parkeren hier graag. Om de harmonie tegemoet te komen, zijn de betonblokken nu pal voor de garagedeuren van het bedrijf gelegd. De gemeente zegt dat ze daar blijven liggen tot de herontwikkeling van de Harmonielocatie.

, maar om de

verder. Ze liggen nu voor de dubbele deur van garage Koppes

De betonblokken die naast het Harmoniegebouw in Bergen de doorgang belemmerden, zijn verplaatst. Ze liggen nu voor de dubbele deur van garage Koppes.
Opluchting bij de gebruikers van het Harmoniegebouw. Zij parkeren hun auto vaak op het veldje achter het pand, dat eigendom is van de gemeente. Ze hadden zelfs al een advocaat benaderd om de blokken er weg te krijgen, omdat ze een oud gebruiksrecht zouden hebben voor het terrein.

Daarover wordt nog getwist, maar de gemeente heeft een andere oplossing gekozen. Het probleem was dat de buurman, garage Koppes, met auto’s over het veldje reed om van en naar het Plein te komen. Dat ging door een dubbele deur aan de oostkant van het pand. En voor die deuren liggen nu de betonblokken.

Dat is inderdaad bewust gedaan door de gemeente Bergen, zegt een woordvoerster. „De gemeente heeft dit gedaan na overleg met Bergens Harmonie. Op die manier kan het veldje weer gebruikt worden door de leden om te parkeren.” Of zij dat recht ook echt kunnen claimen, laat de gemeente nog even in het midden. „We hebben nu gekozen voor een praktische oplossing. Deze situatie blijft zo totdat de ontwikkeling van de Harmonielocatie plaatsvindt.”

Garagehouder Hans Koppes doet er het zwijgen toe, na overleg met André van Wonderen, de adviseur van de eigenares van het perceel: barones Van Hoëvel. Zij liggen al jaren overhoop met de gemeente Bergen om een uitweg te krijgen naar de openbare weg en wellicht komt er nu ook een rechtszaak om toegang te forceren tot het perceel.

De blokken waar ze eerst lagen: bij het Harmoniegebouw.
De blokken waar ze eerst lagen: bij het Harmoniegebouw.
© Archieffoto Mediahuis