RADIO: oliebollen Barry Groot weer beste van provincie

Barry uit Heerhugowaard bakt de beste oliebollen van Noord-Holland: “Niet te vet en knapperig”

De oliebollen van Barry Groot uit Heerhugowaard zijn voor het tweede jaar op rij verkozen tot de allerbeste van de provincie. Zijn oliebollen kregen een negen van de anonieme jury. Zelf was Barry niet echt verbaast. Hij denkt ook dat ze gewoon het beste zijn. Knapperig en niet te vet. Hij hoopt er in de laatste week van het jaar nog 100.000 van te verkopen. Daarna gaat hij zijn geheime recept verder perfectioneren voor het komende jaar.

gaat hij zijn oliebollenrecept nog verder per

 

, iets wat Barry zelf weinig verbaast. “Ik denk dat we gewoon de beste zijn.”

Oliebollenbakkers die willen meedingen om de prijs kunnen hun kraam aanmelden, maar de anonieme jury – bestaande uit veertien vrijwilligers en twee experts – kiezen ook zelf bakkers uit.

Deze jury bepaalt per provincie welke bakker de lekkerste oliebollen bakt. Voor het tweede jaar op rij gaat Barry er in de provincie Noord-Holland met de eer vandoor, ditmaal wéér met een 9 als eindscore.

Niet alleen de jury, ook Barry’s klanten zijn erg tevreden. “Ja dit zijn de lekkerste, daarom zijn we hier ook. Het is ons ontbijt vandaag”, vertelt een stel. Een man met zijn dochter komen toevallig langs, onderweg naar het naastgelegen tuincentrum en doen ter plekke ook een test. “Oh dat proef je wel! Lekker vers niet te vet en knapperig.”

100.000 oliebollen
De laatste week van het jaar is het drukst voor Barry. “Het zou toch wel heel mooi zijn als we in de laatste week van het jaar 100.000 oliebollen kunnen verkopen”, hoopt hij.

De bakker uit Heerhugowaard gaat er ieder jaar voor om weer de beste te zijn, en begint vanaf januari met het nóg verder specialiseren van zijn geheime recept. “Ik ben nooit tevreden”, legt hij uit. “Er komen klanten van ver en die wil ik niet teleurstellen.”