RADIO: overname accommodaties en personeel Social Leasure

Zwemlespakketten voor zwembad DuikerDEL in Noord-Scharwoude blijven geldig. Dat zijn

Gemeente Dijk en Waard neemt de gymzalen en zwembaden Duikerdel en De Bever in Sint Pancras over van de failliete Stichting Social Leisure. Dat zijn het college en de curator overeengekomen. Het personeel gaat over naar Dijk en Waard Sport BV en ook blijven de zwemlespakketten van Duikerdel geldig. Het laatste woord is nog wel aan de rechter-commissaris. 

emen alsmede de exploitatie van de gymzalen, sporthallen en zwembad Duikerdel.

 

 

s de overgang van de medewerkers van het failliete Stichting Social Leisure naar Dijk en Waard Sport BV mogelijk. De gemeente 

Wel moet de rechter-commissaris nog goedkeuring geven aan beide de afspraken. Verder 

De rechter-commissaris moet er nog mee akkoord gaan, maar verder lijkt niets de overgang van de medewerkers van de failliete Stichting Social Leisure naar Dijk en Waard Sport BV in de weg te staan. En ook de al gekochte zwemlespakketten en overige abonnementen voor zwembad Duikerdel blijven geldig.
De raadszaal van Dijk en Waard zat dinsdagavond vol met medewerkers van SSL. Zij snakten naar duidelijkheid over wat hen te wachten staat. Weliswaar had wethouder John Does al eerder de intentie uitgesproken dat zij over zouden gaan naar het gemeentelijk sportbedrijf, maar het was nog niet rond.

Maar nu kon Does mededelen dat het college en de curator van plan zijn een overeenkomst te sluiten. Naast de overname van het personeel dat voor SSL in de voormalige gemeente Langedijk werkte, zal de gemeente ook zwembad De Bever in Sint Pancras overnemen alsmede de exploitatie van de gymzalen, sporthallen en zwembad Duikerdel.

Lees ook: Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude mogelijk begin januari weer open. Gemeente en curator streven naar oplossing voor ouders die zwemlespakketten hebben gekocht

Veel gebruikers van het zwembad en ouders van kinderen maakten zich zorgen over wat er na het faillissement met de dure zwemlespakketten en abonnementen zou gaan gebeuren. Maar volgens Does worden in deze in volle omvang overgenomen door het sportbedrijf. De wethouder zei verder te verwachten dat zwembad Duikerdel medio januari weer open gaat.

Curator Kuno Cerutti bevestigde eerder op de dag aan deze krant dat het faillissement nagenoeg is afgewikkeld.

Lees ook: SSL failliet: De Blinkerd in Schoorl draait nog door, Duikerdel-app telt al ruim 280 verontruste ouders. Kinderen teleurgesteld. ’Ze zouden afzwemmen’

De curator zegt dat de continuïteit van de dienstverlening en de werkgelegenheid voor de mensen die bij de accommodaties werken voorop stond. Maar hij vindt het ook verstandig dat de gemeente de verplichting op zich neemt dat de verkochte zwemlespakketten geldig blijven. ,,Toevallig waren er in november veel zwemlessen verkocht. Als mensen daar dan geen gebruik van zouden kunnen maken, zouden mensen zich afwenden van het zwembad.”

Volgens hem is het faillissement van SSL vooral te wijten aan de lockdowns tijdens de coronapandemie en de sterk gestegen energieprijzen en is er geen sprake van wanbeleid.

De raad toonde zich tevreden over het bereikte resultaat. Op de vraag van Jan van der Starre (50 Plus) hoe hoog het bedrag is dat de gemeente moet betalen, antwoordde Does dat het niet gaat om een bedrag waar je stijl van achterover slaat.

Wethouder Annette Groot nam afscheid. Ze stopt om gezondheidsredenen na 25 jaar actief te zijn in de lokale politiek. Volgens burgemeester Maarten Poorter heeft ze een ’monumentale bijdrage’ geleverd aan de politiek in Heerhugowaard en Dijk en Waard. Groot kreeg als allereerste ’De Brug’ – het nieuwe ereteken van Dijk en Waard – opgespeld. Zelf zei Groot het besluit om te stoppen met het verstand te hebben genomen. ,,Maar mijn gevoel wil er nog niet aan.”

Lees ook: Annette Groot vertrekt als wethouder van Dijk en Waard. ’Ik kies nu voor mijn gezondheid’