Nationaal Theaterweekend met ‘The Neverending Story’ en eerbetoon aan Robert Long in De Vest 🗓

Theater De Vest komt tijdens het Nationale Theaterweekend van 26 tot en met 28 januari met een reeks voorstellingen tegen zachte prijzen. Zo is er op vrijdag 26 januari de fantasierijke voorstelling ‘The Neverending Story’ van Het Filiaal theatermakers en op zondag 28 januari de alom geprezen show ‘LevensLONG’ van Ludique.

Neverending Story neemt de bezoekers mee in het verhaal van de jonge Basje Boeckx met zijn rijke fantasie. Daarom wordt ze weleens gepest. Ze steelt het boek ‘Het oneindige Verhaal’ en verstopt zich op een zolder. Daar leest ze over de avonturen van de jonge held Atréjoe, die het rijk Fantásië moet redden van het oprukkende ‘Niets’. Steeds meer vallen de werelden van Fantásië en die van Basje samen, tot ze in het verhaal terechtkomt. Ze redt de kleine keizerin en krijgt grote macht. Zeven acteurs spelen met maskers en poppen alle fantastische wezens, begeleid door vijf musici van Slagwerk Den Haag.

In LevensLONG brengen twee jonge theatermakers, met pure en persoonlijke anekdotes, een unieke voorstelling met muziek en tijdloze teksten van Robert Long. Nummers als ‘Mien’ en ‘Vanmorgen vloog ze nog’ uit de musical ‘Tjechov’ komen voorbij en brengen de bezoekers terug naar de jaren 70 en 80.

Tijdens het Nationaal Theaterweekend kunnen bezoekers ook deelnemen aan een van de gratis rondleidingen door het theater. De rondleidingen duren ongeveer een uur voeren langs plekken waar het publiek doorgaans niet komt, zoals de kleedkamers en de artiestenfoyer. Er zijn reguliere rondleidingen en twee rondleidingen speciaal voor kinderen.

Alle voorstellingen kosten 10 euro. Kijk op de website van De Vest voor het complete programma tijdens het Theaterweekend.

van tot
Gepland kunst & cultuur ingezonden