RADIO: Reshare Store 22 verhuisdozen kleding voor dak- en thuislozen

 

, met een grote verhuisdoos in zijn handen. De winkel zamelde 151 paar schoenen in voor Reakt Alkmaar.
Achter de kassa van de ReShare Store aan de Payglop staan 22 volle verhuisdozen. „Er zitten hele knappe sneakers in, mooie Airforce-jassen, mutsen, handschoenen en warme sjaals”, vertelt Joustra.

In december zamelde de winkel van het Leger des Heils winterse items in voor de dak- en thuisloze cliënten van Reakt Alkmaar. „Mensen kwamen kleding en schoenen brengen met de speciale vermelding dat het voor mensen in nood is. Hele tassen vol. Hartverwarmend.”

Soms zitten er ontroerende verhalen tussen, vertelt Joustra. „Een jonge man die de kleding komt brengen van zijn overleden vrouw. Najaarskleding, winterkleding. Je gaat dan even door haar hele leven.”

 

Voor Joustra altijd een reminder om een moment stil te staan bij de persoon die de kleding komt brengen. „Niet zomaar: ’Yo, bedankt en mazzel’, maar een praatje met een kop koffie.”

Uitkijken
Dit is het derde jaar op rij dat Reakt aan het einde van het jaar kleding en schoenen in ontvangst mag nemen van de ReShare Store. „Het zijn altijd mooie spullen”, zegt de woordvoerder.

„Hoe we het gaan aanbieden aan onze cliënten, moeten we nog even bekijken. Eerst moet het daar geraken”, zegt ze, terwijl ze een steekwagentje voortduwt naar het busje. „Er zijn in ieder geval cliënten die er enorm naar uitkijken. Ze vragen er al twee weken naar.”