Topacteurs schitteren in explosief familiedrama in Theater De Vest 🗓

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april staan Toneelgroep Maastricht en de Theateralliantie in het Alkmaarse Theater De Vest op de planken met ‘Augustus: Oklahoma’. Deze uitvoering is een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn.

‘Augustus, Oklahoma’ vertelt het tragikomische verhaal van de familie Weston, die verscheurd wordt door geheimen en onvervulde verlangens. Het is een bloedhete augustus op het platteland van Oklahoma, waar het statige ouderlijk huis van de zussen Weston staat. Als hun vader spoorloos verdwijnt, keren ze met hun aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn, blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties aan het licht komen.

De onvergetelijke personages, vlijmscherpe humor en livemuziek maken dit toneelstuk boeiend tot de laatste seconde. De regie is in handen van Michel Sluysmans. De cast bestaat uit maar liefst twaalf acteurs, onder wie Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

De voorstelling begint op beide dagen om 19:30 uur. Toegangskaarten kosten  39,50 euro en kunnen worden gereserveerd via de website van De Vest of via de kassa, tel 072- 548 99 99.

van tot
Gepland kunst & cultuur ingezonden