Van Merwijks Music Machine met ’Caribbean Postcard’ in Poldermuseum 🗓

Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk. Het album ‘Caribbean Postcard’ is de nieuwste editie van zijn Music Machine, een jazzkwartet waarin hij wordt vergezeld door bassist Samuel Ruiz, pianist Norman Peplow en trombonist Ilja Reijngoud. Zondag 4 februari treden ze op in Poldermuseum Het Oude Gemaal in Heerhugowaard.

Lucas trad op met grote bands als Drums United en de Cubop City Big Band. Hij pakt het tegenwoordig kleiner en intiemer aan met Van Merwijks Music Machine. ‘Caribbean Postcard’ is een hartelijk, persoonlijk en klein muzikaal berichtje vanaf de West Indies, uitgevoerd door een aantal geestverwanten met een gedeelde liefde voor dit specifieke repertoire. De Caribische eilanden en kusten herbergen een schat aan oude melodieën. Soms weemoedig en nostalgisch dan weer feestelijk, jubelend en bruisend. Een selectie van de mooiste pareltjes uit de Caraïben is op eigenzinnige wijze bewerkt voor het nieuwste album.

Het optreden in het poldermuseum duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Meer informatie is te vinden op sites.google.com/poldermuseumheerhugowaard.nl. Kijk ook op de Facebookpagina van Het Oude Gemaal.

Gepland kunst & cultuur ingezonden