RADIO: stapsgewijze herstart Zwembad Oosterdel

Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude is naar verwachting eind januari weer volledig in bedrijf. Begin deze maand konden verenigingen weer terecht en deze week zijn de zwemlessen opgepakt. Komende week komt daar het ouder- en kindzwemmen bij. Uiteindelijk moeten de diverse programma’s op 29 januari weer volop draaien.

Het nieuwe sportbedrijf van de gemeente Dijk en Waard verwacht dat zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude vanaf 29 januari weer volledig in bedrijf is. Het bad was gesloten vanwege het faillissement van de Stichting Social Leisure.
Een woordvoerder van de gemeente Dijk en Waard laat weten dat het zwembad in stapjes open gaat. „Op 8 januari konden de verenigingen weer in het bad terecht en op 15 januari zijn de zwemlessen weer begonnen. Maandag start het ouder-en-kindzwemmen weer en dan gaan we op 29 januari weer volledig open.”

Het zwembad ging begin december dicht toen Stichting Social Leisure, dat het bad beheerde en exploiteerde, het faillissement aanvroeg omdat het niet meer kon voldoen aan haar betalingsverplichtingen. Het faillissement werd op 5 december uitgesproken en er werd een curator aangesteld die binnen enkele weken overeenstemming bereikte met de gemeente.

Hoewel al voor de kerst duidelijk werd dat het zwembad en de werknemers over zouden gaan naar Dijk en Waard Sport BV, lukte het niet om het bad al eerder open te stellen voor alle bezoekers.

Volgens de woordvoerder van de gemeente heeft dit vooral te maken met het feit dat het betalingssysteem en het administratiesysteem eerst moeten worden opgestart.