Help de vogels de winter door bij OERRR Winterpretdag in Het Zwanenwater 🗓

De omgeving van duinmeer Het Zwanenwater bij Callantsoog is op 28 januari het terrein voor een avontuurlijke middag voor de jeugd. Leden van Natuurmonumentenclub OERRR, maar ook niet-leden,  kunnen allerlei activiteiten ondernemen in de natuur. Deelnemers gaan samen met de boswachters op pad. Natuurvondsten kunnen bezoekers aankruisen op hun bingokaart of ze kunnen een wintersnack voor de de vogels bereiden.

Voor de vogels die in de winter in Nederland blijven en niet naar zonnigere oorden vliegen, is het een zware tijd. Het is moeilijker om voedsel te vinden en warm te blijven in de winterkou. Help ze dan! Maak van een dennenappel, vogelzaad en vogelpindakaas de lekkerste vogelsnack! Of knutsel met een dennenappel en schapenwol. En zorg zo dat vogels nestmateriaal kunnen vinden om een zacht en warm nestje mee te maken.

Na afloop kunnen deelnemers alles mee naar huis nemen voor de vogels in je tuin of op je balkon. Bij de vuurkorven kunnen de kinderen hun handen warmen of heerlijke popcorn poppen.

De boswachters staan tussen 11:00 uur en 15:00 uur klaar bij de werkschuur  om de kids te ontvangen. De deelname is voor OERRR-leden gratis. Niet leden betalen 2 euro. Aanmelden voor deze dag is niet nodig. Betalen kan tijdens deze dag bij de aanwezige boswachter, contant of middels een QR code. Meer informatie over deze dag op de website van Natuurmonumenten.

Gepland nieuws algemeen