RADIO: Alkmaarse genomineerd voor Hartenhuis Award

Martine van der Putten is genomineerd voor een Hartenhuis Award. Deze awards worden in het kader van de Week van het Vergeten Kind uitgereikt aan mensen en instanties die zich onderscheiden in hun omgang met kwetsbare kinderen. Van der Putten zegt zelf dat ze zich niet alleen maar als hulpverlener opstelt, en gewoon zichzelf is als ze met kinderen praat. De uitreiking van de Hartenhuis Awards is aanstaande vrijdag.

 

Tijdens de Week van het Vergeten Kind, die vandaag van start is gegaan, zal de Hartenhuis Award worden uitgereikt aan een organisatie, initiatief, groep of individu dat zich bijzonder inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. Martine van der Putten uit Alkmaar is genomineerd namens Noord-Holland. “In mijn gesprekken ben ik gewoon mezelf, ik voel me niet slechts een hulpverlener of behandelaar. Wat je krijgt, is gewoon mij, Martine,”

De week van het Vergeten Kind staat dit jaar in het teken van gebrek aan aandacht bij kinderen die te maken hebben met jeugdzorg. Dit gebrek ‘maakt kinderen kapot’, volgens stichting Het Vergeten Kind. Algemeen directeur Margot Ende denkt dat een gebrek aan aandacht ‘de meest gehoorde klacht van jongeren in de jeugdzorg, dat ze zich niet gehoord en gezien voelen’. En dat heeft grote gevolgen. “Het begint dus vaak met dat kinderen thuis niet genoeg aandacht krijgen, omdat er veel problemen zijn zoals stress door armoede of schuldenproblematiek.”