RADIO: Purmerend desnoods naar Raad van State om extra gaswinning Middelie te blokkeren

De gaswinning uit het gasveld Middellie mag niet omhoog. Dat vindt gemeente Purmerend, maar het rijk heeft hiervoor al toestemming gegeven. Ook de periode van winning is verlengd, voor het gasveld dat ligt van Purmerend tot in het oosten van gemeente Alkmaar. Purmerend tekent protest aan en stapt desnoods naar de Raad van State om de extra gaswinning tegen te gaan. Ook zal de gemeente geen bouwvergunning verlenen voor uitbreiding van de gaswinningsinstallatie in Noordbeemster

Daarnaast heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij een bouwvergunning aangevraagd voor uitbreiding van de gasinstallatie in Noordbeemster. Het college van Purmerend

Die wil de installatie van gasveld Middelie in Noordbeemster uitbreiden. Het college heeft al gezegd daar geen medewerking aan te willen verlenen.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij wil daar de komende jaren meer gas uit de grond halen dan tot nu toe het geval was, en ook langer dan tot nu toe bekend was.

 

Purmerend tekent protest aan tegen het door het Rijk goedgekeurde plan om meer aardgas uit de bodem onder de Beemster te halen. “De komende tijd zullen wij de beroepsgronden voor het beroepsschrift nader uitwerken’’, aldus wetho9uder Coen Lageveen. Hij gaat er vanuit dat gemeente en ministerie elkaar binnen afzienbare tijd treffen bij de Raad van State. Er loopt ook nog een bouwvergunning van de NAM. Die wil de installatie van gasveld Middelie in Noordbeemster uitbreiden. Het college heeft al gezegd daar geen medewerking aan te willen verlenen.