RADIO bouwen huizen GP Groot

De bouw van 45 huizen op het terrein van GP Groot in HeiLOO kan doorgaan. De Raad van State heeft de bezwaren van Bewonersvereniging Zandzoom als niet-belanghebbend verklaard. De rechter vind dat de bewonersvereniging als ENIGE activiteit het voeren van rechtszaken heeft. Bovendien wonen alle leden meer dan 300 meter van de bouwlocatie af.

 

Raad van State heeft de laatste juridische obstakels voor de bouw van 45 huizen op het GP Grootterrein aan de Hoogeweg opgeruimd.
Dat deed de hoogste bestuursrechter door tegenstander Bewonersvereniging Zandzoom als niet-belanghebbende niet-ontvankelijk te verklaren. Reden is dat de vereniging weinig andere activiteiten lijkt te hebben dan het aanspannen van rechtszaken.

Een belangenvereniging kan in dat opzicht alleen inhoudelijk meedoen aan rechtszaken tegen bouwprojecten als ze ook andere activiteiten voor de leden organiseert, bijvoorbeeld opleidingen, uitstapjes en voorlichting. Verder wonen alle leden van vereniging Zandzoom verder dan 300 meter van de woningbouwlocatie. Dat is te ver om als individueel lid een belang te hebben.

Losgeknipt
Kortom, Bewonersvereniging Zandzoom krijgt bij de Raad van State geen gehoor voor haar kritiek dat dit woningbouwplan niet had mogen worden losgeknipt van het grote Zandzoom-woningbouwplan. Want daardoor zou er geen goed beeld zijn van de verkeers- en andere overlast die in de omgeving wordt veroorzaakt.

De Raad van State gaat niet inhoudelijk in op die kritiek. En ook dan had de vereniging niets kunnen bereiken. Immers, eerder is de bouwvergunning al onherroepelijk geworden, en dat gaat voor op een bestemmingsplan. Transport- en infrabedrijf GP Groot kan de nieuwe woningen sowieso al bouwen. En daar zal de bewonersvereniging het mee moeten doen

Tip de redactie