RADIO: appartementencomplex Ter Coulsterlaan door college Heiloo goedgekeurd

 

————–

Gemeente Heiloo zet door om het bouwplan van Kennemer Wonen aan de Ter
Coulsterlaan mogelijk te maken. Het college heeft op 30 januari het bestemmingsplan en de beschikking omgevingsvergunning voor de bouw van 46 nieuwe huurappartementen ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Het bouwplan omvat nieuwbouw op de plek van een bestaand appartementengebouw met 21 woningen. Door de nieuwbouw komen er 25 huurappartementen bij.

Sinds 2020 werkt Kennemer Wonen aan het nieuwbouwplan voor de Ter Coulsterlaan. Het plan richt zich op duurzame huurwoningen in de sociale sector. Met de realisatie van dit bouwplan wordt voldaan aan de uitvoering van het collegeprogramma, de regionale woondeal en de bestaande prestatieafspraken tussen Kennemer Wonen en Gemeente
Heiloo. De commissie behandelt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning op 12 februari. Op 26 februari staat het op de agenda van de raad.

Inspraakreacties ontwerpbestemmingsplan – ontwerp omgevingsvergunning
Het ontwerpbestemmingsplan heeft in het tweede kwartaal van 2023 samen met de ontwerp- omgevingsvergunning ter inzage gelegen voor zienswijzen. Hierop zijn 6 afzonderlijke zienswijzen ingediend. Ook is 1 verzamelzienswijze ingediend door de bewonersvereniging Ter Coulsterlaan. Alle zienswijzen gaan over de toename van het aantal woningen en mogelijke aantasting van het openbaar groen. Op 30 januari heeft het college ermee ingestemd dat de ingediende zienswijzen niet leiden tot het wijzigen van het bestemmingsplan. Wel is er een wijziging in de bouwtekening. De zuidelijkste gelegen balkons worden 30 centimeter ingekort.

Planning vervolg
Na vaststelling door de raad wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd en wordt de omgevingsvergunning verleend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 14 maart tot en met woensdag 24 april 2024 ter inzage voor het indienen van beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.