RADIO verwarde man

De inwoner van Heerhugowaard waarvoor de hulpdiensten massaal uitrukten wordt niet langer verdacht van strafbare feiten en wordt niet vervolgd. Hij werd verdacht van bedreiging en zou een gevaar zijn voor zichzelf en zijn omgeving. Wel heeft de burgemeester zijn woning gesloten. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend. De gemeente laat weten nu eerst de zorgen van de omwonenden weg te willen nemen.

 

De brandweer, een zwaar uitgerust arrestatieteam en een ambulance stonden vrijdagmiddag paraat vanwege zorgen om een man in verwarde toestand. Hij zou een bedreiging voor zichzelf en zijn omgeving vormen. Meerdere woningen werden tijdelijk ontruimd. Einde middag was het gevaar geweken. Diezelfde dag organiseerden de gemeente en politie een (besloten) bijeenkomst voor de direct omwonenden.

Lees ook: Hulpdiensten in actie om verwarde man in woning Heerhugowaard, persoon overgedragen aan zorg

De man werd aangehouden op verdenking van bedreiging. Maar hij is niet langer verdachte en wordt niet vervolgd. Hij verblijft inmiddels elders, niet in zijn eigen woning, meldt de politie.

Woning gesloten
De woning is op last van de burgemeester gesloten, bevestigt een gemeentewoordvoerder. Voor hoe lang is nog niet bekend. „We bekijken momenteel de mogelijkheden om de zorgen van omwonenden weg te nemen en er wordt gekeken of er passend zorgaanbod is voor de betrokken bewoner.”

In verband met de privacy van de man worden geen verdere details gedeeld over het incident en of er al langer problemen speelden rondom de betreffende woning. Wel zei de politie vrijdagmiddag dat er geen melding was van (vuur)wapenbezit.

Lees ook: Man die voor gevaarlijke situatie zorgde aan Ribeslaan in Heerhugowaard wordt verdacht van bedreiging

LEES OOK