Jaarlijkse bomencontrole in Alkmaar gestart: 18.500 bomen onder de loep

De jaarlijkse bomencontrole in Alkmaar is van start gegaan. Eens in de drie jaar worden alle bomen in de gemeente nagekeken en deze keer zijn het zuiden en het westen van de stad aan de beurt. In anderhalve maand tijd controleert de Bomenwacht Nederland meer dan 18.000 bomen op gezondheid en veiligheid, en of ze een snoeibeurt nodig hebben.

 

De controles voor de boomveiligheid gaan weer van start!
Vanaf vandaag hoef je niet raar op te kijken als er een aantal boomcontroleurs van de Bomenwacht Nederland door jouw wijk rondlopen en de bomen eens grondig gaan inspecteren. Deze routineklus wordt bij iedere boom in de gemeente Alkmaar in principe eens in de 3 jaar uitgevoerd.
Tijdens een boomveiligheidscontrole kijkt de boomcontroleur hoe een boom eruitziet. Alles wat hij constateert, noteert hij. ✏️
Er wordt gekeken wat de staat van de boom is, of de bomen gesnoeid moeten worden en of er gebreken (denk aan schimmels, boomziekten, eikenprocessierupsen, grof dood hout of gebroken takken) aanwezig zijn. 🍃
Wist je dat…
🌿 …de boomcontroleurs in totaal zo’n 6 tot 8 weken bezig met het controleren van alle bomen?
🌿 …de bomen in Overdie, Kooimeer, Emmakwartier, De Hoef, Bergermeer en de Viaanse Molen aan de beurt zijn voor de 3-jaarlijkse controle?
🌿 …er ook enkele bomen in andere dorpen en wijken binnen de gemeente Alkmaar zijn die ieder jaar worden gecontroleerd?
🌿 …er in totaal in februari en maart zo’n 18.500 bomen gecontroleerd worden op veiligheid?
Meer weten over de boomveiligheidcontroles?
Kijk op: https://bit.ly/boomveiligheidcontroles

foto: Stadswerk072