RADIO eenhoorn

Robert Eenhoorn treedt per 1 juli af als algemeen directeur bij AZ. Hij trad in 2014 in dienst.  Volgens Eenhoorn merkte hij bij zichzelf dat er een bepaalde moeheid optrad. En dan moet je conclusies trekken, zo laat hij weten. Hoewel het nu wat minder gaat draaide de voetbalclub zowel financieel als sportief goed onder Eenhoorn. AZ draait al jaren bovenin mee in de eredivisie en deed goed mee in Europees verband goed. Eenhoorn weet nog niet wat hij nu gaat doen.

“, licht Eenhoorn zijn besluit toe.

Een man in jasje en stropdas staat voor een muur.
Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe
“Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek. Daarop heb ik de beslissing gebaseerd die nu genomen is. Er is nog geen zicht op wat ik hierna ga doen en om alle speculatie voor te zijn er is dus nog geen volgende stap in zicht”, aldus Eenhoorn.

Weliswaar draait AZ momenteel minder, maar onder Eenhoorn draaide de voetbalclub zowel financieel als sportief goed. Zo draait AZ al jaren bovenin mee in de eredivisie en ging het ook in Europees verband goed. AZ kwam vorig jaar tot de halve finale van de Conference League waarin het werd uitgeschakeld door het Engelse West Ham United.