RADIO woonwagens Dijk en Waard boos

Dijk en Waard heeft bezwaren tegen de Alkmaarse plannen voor een woonwagenkamp op de Driehoek in de wijk Vroonermeer Noord. De beoogde plek ligt aan de grens van beide gemeenten, maar er is volgens Dijk en Waard geen enkel bestuurlijk overleg geweest. Op de btreffende plek staat nu nog een school, maar er moeten woningen komen en plek voor twaalf woonwagens. Daarvoor moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast.

de plaatsing van twaalf woonwagens en de bouw van een nog nader te bepalen aantal woningen op de Driehoek in de wijk Vroonermeer Noord stuiten op bezwaren van de gemeente Dijk en Waard. Het zint deze gemeente niet dat er op bestuurlijk niveau geen overleg is geweest, terwijl de grond grenst aan de hare.
Alkmaar heeft het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage gelegd voor een terrein aan de Kruissloot, waarop nu nog een tijdelijke school staat. Deze school is na de afronding van de bouw van een nieuwe school overbodig en zal gaan verdwijnen. Het terrein waar de school op staat – ook wel de Driehoek genoemd – is nu in beeld voor woningbouw.

De tijdelijke school in de Driehoek.
De tijdelijke school in de Driehoek.
© Foto Erna Faust/Fay Quant

Alkmaar heeft de wens om hier elf of twaalf woonwagenstandplaatsen toe te staan en een nader te bepalen aantal woningen te bouwen. Hiervoor is wel een nieuw bestemmingsplan nodig.