RADIO woningen kwetsbare mensen

Kennemer Wonen bouwt in HeiLOO twee kleine huizen voor kwetsbare mensen. De woningen worden gebouwd langs de Kanaalweg waar voorheen een dubbel rijtjeshuis stond. Die zijn vier jaar geleden afgebrand en inmiddels gesloopt zodat er ruimte is voor de nieuwe woningen. De woningen worden toegewezen in overleg met de Veiligheidsregio en begeleiding voor de bewoners is onder andere geregeld met zorginstellingen en het Leger des Heils.

 

Aan de Kanaalweg in Heiloo zijn twee kleine huizen in aanbouw. Ze zijn bedoeld voor de huisvesting van kwetsbare mensen.
De woningen worden neergezet door Kennemer Wonen en toegewezen in overleg met de Veiligheidsregio aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Ze krijgen ook begeleiding via het Leger des Heils en zorginstellingen.

De huisjes worden dus niet toegewezen via de site van de Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK). Als het goed is kunnen de nieuwe bewoners er dit voorjaar in.

 

Op deze plek aan de Kanaalweg, ter hoogte van de brandweerkazerne, stond vroeger een dubbel rijtjeshuis. Ruim vier jaar geleden woedde er een brand en daarna stonden de huizen leeg. Ze zijn inmiddels gesloopt.