Tentoonstelling ‘Phoenix’ van Mirthe Beerling in Verhalenkamer in Heiloo 🗓

Op zaterdag 16 maart is de officiële opening van de tentoonstelling ‘Phoenix’ van Mirthe Beerling in de Verhalenkamer van het Willibrordus in Heiloo. Mirthe Beerling uit Alkmaar kreeg op haar veertiende haar eerste spiegelreflexcamera in handen. Inmiddels heeft zij haar studie aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie in 2023 succesvol afgesloten.

Als ervaringsdeskundige op het vlak van psychische kwetsbaarheid, probeert Mirthe taboes hierover te doorbreken. Haar werk heeft alles te maken met verwerking van bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen. Centraal in haar fotografie staat een voortdurende zoektocht naar jezelf, het meenemen daarin van anderen, het delen en misschien wel helen en het geven van een podium aan anderen met dezelfde ervaring.

Als fotografe is Mirthe vergroeid met de camera, maar het verdere proces van maken is essentieel: knippen, plakken, verscheuren en multimediaal werken, waarbij bijvoorbeeld textiele werkvormen en collages worden gebruikt. Ze ziet haar creaties als een metafoor voor het verwerkingsproces en een zoektocht naar verbinden op gevoelsniveau.

De expositie opent zaterdag 16 maart om 14:30 uur. Aanmelden hiervoor gaat via info@verhalenkamerwillibrordus.nl. Daarna is de tentoonstelling nog tot vrijdag 5 april in de Verhalenkamer van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 11:00 tot 16:00 uur.

Gepland kunst & cultuur ingezonden