RADIO: explosies HHW voorarrest

De twee Heerhugowaardse tieners die zijn aangehouden vanwege de explosies aan de Middenweg blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank bepaald. Ook laat het OM [oo-em] weten dat er niet wordt uitgesloten dat meer arrestaties volgen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de eerste van de drie explosies waarschijnlijk een vergissing is geweest.

De twee tieners uit Heerhugowaard die onlangs zijn aangehouden op verdenking van het plegen van drie explosies met zwaar vuurwerk bij woningen aan de Middenweg zitten nog vast.
Het voorarrest van de 17-jarige verdachte is pas verlengd tot eind maart. Ook een 18-jarige andere verdachte verblijft nog in de cel. Dat laten de rechtbank in Alkmaar en het Openbaar Ministerie (OM) los van elkaar weten. „In het volop draaiende onderzoek worden meer aanhoudingen niet uitgesloten”, stelt OM-woordvoerder Fabian van de Poll bovendien.

Lees ook: Twee verdachten aangehouden na explosies bij woningen aan de Middenweg

In het eerste weekend van maart vonden bij verschillende huizen ontploffingen in twee achtereenvolgende nachten plaats. Ondanks het installeren van bewakingscamera’s in de buurt was het in het weekend daarop bij de laatst getroffen woning opnieuw raak.

Vergissing
Het onderzoek is volop gaande, daarom wordt niks over de aanslagen naar buiten gebracht. Wel heeft de politie laten doorschemeren dat de eerste explosie vermoedelijk een vergissing is geweest.