RADIO SV Vrone

Eindelijk is er een definitief akkoord over de herinrichting van het van het terrein van SV Vrone, in Sint Pancras. Dat bleek tijdens een politieke avond in  Dijk en Waard. Alle partijen waren positief over een plan dat zo’n vijf miljoen euro gaat kosten. Volgens de club kan het complex er na de herinrichting weer 50 jaar tegenaan.

Een historische avond voor iedereen met een groenzwart hart. 28 jaar wordt er al gesproken over de herinrichting van het complex van SV Vrone in Sint Pancras. En hoewel de gemeente er twee miljoen extra voor uit moet trekken, staat de politiek volmondig achter dat het complex van de voetbalclub eindelijk op de schop gaat.
Nog niet eerder kregen de raadsleden van Dijk en Waard zo vaak de handen op elkaar als dinsdagavond. Elke spreker die duidelijk maakte dat zijn of haar partij voor het collegevoorstel zou stemmen om het ruim vijf miljoen kostende project mogelijk te maken, kon rekenen op applaus van de ’harde kern’ van SV Vrone. Die was naar De Binding in Zuid-Scharwoude gekomen om de politieke avond bij te wonen.

Lees ook: Opknapbeurt complex SV Vrone in Sint Pancras fors duurder. Velden gaan waarschijnlijk in 2025 eindelijk op de schop

Voordat de raadsleden hun zegje deden, kregen vier echte clubmensen van SV Vrone de kans om nog een keer duidelijk te maken dat het echt niet meer langer kan. Zo gaf selectiespeler Wout Adams aan dat hij jaarlijks twijfelt om te stoppen vanwege de slechte staat van de velden en de verlichting, die ook blessures tot gevolg hebben.

Volgens voorzitter Tijs Roeland moet de club er weer vijftig jaar tegenaan kunnen als er nieuwe (kunstgras)velden en een nieuw clubgebouw – inclusief kleedkamers en een kantine – komen. „Zorg dat de nostalgie en het groenzwarte hart van Sint Pancras op zijn plek blijft!”

Deze pleidooien waren niet aan dovemansoren gericht. „Laten we dit schot voor open doel niet missen”, zei Kees Tesselaar van collegepartij DOP. „Hoe mooi is het dat wij als gemeente Dijk en Waard dit project binnen twee jaar tot een uitgewerkt plan hebben kunnen krijgen?”

Annelies Kloosterboer van Lokaal Dijk en Waard zei de wethouder er aan te zullen houden dat uiterlijk in het tweede kwartaal van volgend jaar de schop de grond in gaat. En Danielle Barhorst zei namens GroenLinks en de PvdA dat ze zich moeilijk kon voorstellen hoeveel doorzettingsvermogen het van de leden van SV Vrone heeft gevraagd. „Wij zijn voor.”

Naast het beschikbaar stellen van het benodigde geld voor de herinrichting van het complex zal de gemeenteraad ook besluiten dat wordt onderzocht of IKC Het Baken een plek kan krijgen aan de noordoostzijde van het terrein van SV Vrone. Als het schoolgebouw hier niet komt dan zullen er woningen komen.