RADIO: start uitbreiding Sportcomplex Het Vennewater in augustus

De uitbreiding van Sportcomplex Het Vennewater in Heiloo start naar verwachting eind augustus. De omgevingsvergunning is inmiddels door het college van B&W verleend. Volgens de planning is de bouw van de nieuwe sporthal in april 2025 gereed, ruim op tijd voor het nieuwe zaalsportseizoen. Vanuit de raad klinken wel wat zorgen over mogelijke vertraging. Enkele leidingen en stroomkabels moeten worden omgeleid en Liander heeft nog geen concrete planning geleverd.

Begin 2023 heeft de gemeenteraad van Heiloo aanvullende kredieten beschikbaar gesteld voor een tweede sporthal bij Sporthal Het Vennewater. De aanbestedingen voor de nieuwbouw zijn nu afgerond. In overleg met de betrokken verenigingen en de beoogd exploitant is het afgelopen jaar het ontwerp voor de nieuwe hal uitgewerkt. Ook is een omgevingsvergunning aangevraagd die inmiddels is verleend.

De beoogde planning rondom de start van de bouwwerkzaamheden is: start eind augustus 2024 na de bouwvak en afronding van de werkzaamheden in april 2025. Hierdoor kan de nieuwe hal bij de start van het zaalseizoen 2025-2026 in gebruik genomen worden wat een nadrukkelijk wens is van de beoogde gebruikers. Voordat met de realisatie kan worden gestart moet Liander enkele kabels en leidingen omleggen. Tot op heden hebben wij echter nog geen concrete planning hiervoor verkregen.

Hierdoor bestaat het risico dat de start van de bouw enkele weken of zelfs enkele maanden doorgeschoven moet worden. In dat geval schuift ook de oplevering verder door in de tijd. Naast de nieuwbouw wordt ook het omliggende terrein opgeknapt.